Skip to Content

Og det blir gjort på ulike måter, og i Ostebygda er det produksjon av ost som er hovedfokuset. Å skape sunn økonomi i gardsdrifta er like viktig som at dyrevelferden blir opprettholdt. I fjøset skal det være reint, trygt og gode arbeidsforhold for både to- og firbeinte. Kulturlandskap blir halde i hevd ved at geiter og kyr beiter ute rundt gardene, og så klart på stølen om sumaren. Det er ein utruleg viktig del av det å ha eit aktivt landbruk i bygda, det at landskapet blir opprettholdt åpent og tilgjengelig.

Biologisk mangfold er et stort begrep. Og dyra sørger for balanse i floraen der dei beiter. Landbruk skal på alle, mulige måter kunne være bra for økologien rundt uss. Alle bøndene i Ostebygda har eit bevisst forhold til foringsregime og kva mengder med fremmedelementer ein har i jorda.

I Ostebygda er det nye arbeidsplasser som er skapt, fordi bøndene har satsa og er visjonære. Med våre 2 ysteri som aukar produksjonen, til eit marked i vekst, så er det spennende tider med tanke på at antall arbeidsplasser aukar.

Ostebygda er godt mottatt hjå reiselivsnæringen, og samspelet er spennende og inspirerende for begge parter. Det å få levere ostene våre til dei lokale restaurant- og hotellkonsepta er jo reine draumen. Ja, og den draumen er no kvardagen.

For uss i Ostebygda er bærekraft det samme som sunt bondevett. Me speler på lag med dei lokale, tenker gjennom kva me gjer og er stolte av å utvikle og videreforedle kulturarven vår i felleskap med andre.